Deathcore

Deathcore är i grunden en hybrid mellan Death Metal och Hardcore.
Den Death Metal som influerar de flesta DC-band är New School/Modern DM, vilket skiljer sig från Oldshool DM, även om det är DM.

Deathcore karaktäriseras av snabbt tempo, snabbt trumspel, blast beats och även i vissa fall Gravity Blasts, gitarrer med dissonans samt "sången" som oftast består av growl och skrik i olika skalor/tonarter. Kort sagt är det aggressiv, snabb, tung och "mörk" musik.


Death Metal passar in på just den beskrivningen också, men Death Metal har traditionellt sett inte breakdowns även om många låtar har ett eller flera partier med "downtempo".
Dessutom använder sig även många Deathcore-band av skrik/growls som är mer vanliga inom Hardcore, så som aggressiva "mid screams". Vad som även kan skilja ut är att Deathcore brukar använda sig av någorlunda melodiska riff under deras breakdowns.
Just därför är breakdowns mycket av det som karaktäriserar Deathcore, då nästan alla DC-band har extremt tunga breakdowns.

Om man ska gå tillbaka innan Deathcore hade sin uppgång/nådde sin popularitet så myntades termen för att beskriva band som spelade en blandning av Hardcore Punk och Death Metal, samt Death Metal och Trash.

Deathcore influeras förutom Death Metal och Hardcore även av Grindcore och Metalcore bland annat. Vilket inte är så konstigt, "gang vocals", breakdowns och melodiska riff används väldigt mycket inom Metalcore. Grindcore influenser är inte heller konstigt, med tanke på extremt högt tonade skrik som finns i Grindcore, samt även det aggressiva snabba "soundet".

Precis som med alla hybridgenrer hittar man influenser från alla möjliga håll och kanter, vilket kan göra det någorlunda svårt att skilja band med genre.

Det finns rätt många band som töjer på barriärerna mellan Deathcore, Hardcore , Metalcore och andra genrer. Två exempel är Emmure och ryska bandet Sumatra.


Kommentarer
Postat av: Anonym

emmure är fina

2010-04-29 @ 20:53:55
URL: http://joenajsiowaren.blogg.se/
Postat av: timpanlimpan

i was like whaaat?

2010-05-03 @ 14:37:22
URL: http://kebabmorfar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0