1:a Maj och sånt.

Imorgon är det 1:a Maj, vilket är arbetarrörelsens internationella högtidsdag.
Givetvis så krävdes det förberedelser inför demonstrationståget osv.
Vi i Ung Vänster har då gjort banderoller och fanor, det var mycket att göra, men samtidigt väldigt roligt.
Vi hade workshop i Onsdags och i Torsdags för att kunna genomföra detta.
Tänkte visa 2 utav 3 banderoller. Här är då resultatet:


Tycker att dom vart grymt snygga, hoppas på mycket folk och bra väder imorgon, men man kan ju aldrig vara säker. SMHI säger åtminstonde att det inte kommer bli något vidare väder.
Känner mig sjukt taggad inför första Maj iaf, har ni inte fått information av mig ännu så kommer det även här på bloggen. Kopierar bara kedjebrevet rakt av:

Jag ville bara berätta att nu på LÖRDAG är det FÖRSTA MAJ! Då går man ut och demonstrerar mot högerpolitik och orättvisor, och visar att vi är många som vill att Sverige ska vara ett bra land för alla - inte bara för dem med mycket pengar. Dra med dig några kompisar, och demonstrera med Ung Vänster, Vänsterpartiet och Vänsterns Studentförbund. Avmarsch 11.30 från Mimerskolans fotbollsplan. Vi ses där!


Varför äta kött?

Moralisk aspekt:

Många köttätare hävdar att vi är högst upp i näringskedjan, och därför bör vi äta kött. Detta är så brutalt fel, människan är inte alls högst upp i näringskedjan - vi står utanför den. Vi har ingen naturlig plats i den. Vi har ruckat på ekosystemet och leker gud. Förutom att detta är miljövådligt så tar det också kol på argumentet att vi bör äta kött för att vi är högst upp i näringskedjan - detta är faktafel och därför ett icke giltigt argument. Vi har inte heller alltid ätit kött, som många tror, utan har nästan levt uteslutande på oanimalisk föda fram tills först för några århundraden sedan.

Vissa köttätare menar att gud har gjort oss överlägsna djuren, och att vi därför bör ha övermäktighet med dem och helt enkelt äta dem just för att vi kan, får och bör. I bibeln står detta, men där står också att vi ska behandla djuren med respekt och äta "frukter av jorden" typ potatis. Religion är tvetydigt och lämnar rum för olika tolkningar.

Varför då välja tolkningen som säger att vi inte bör äta kött? Här kommer moralen in i bilden igen. Vad skiljer oss egentligen från djuren? Det finns inget konkret. Vi är inte bättre anpassade till världen, vi kan inte mäta oss i muskelstyrka, vi har inga tänder, inga klor, ingen päls, ingen pansarhud. Vi har vårt huvud; vi kan tänka kritiskt och moraliskt. Om man väljer den inskränkta banan och tänker "jag är människa, jag är överlägsen, jag bör äta kött" så utnyttjar man inte det enda som skiljer oss från djuren och gör oss "förmer". Man tänker inte till. Med vårt moraliska tänkande bör vi därför ta hänsyn till följande aspekt, och välja den rätta banan. För det finns en sådan.

Fysiologisk aspekt:

Människan är tvärtom till vad många opålästa köttätare tror - INTE köttätare. Vi är omnivorer, vi "kan" leva på både animalisk och vegetabilisk kost. Våra tänder är omnivortänder, vi har både tänder för att slita kött från ben och för att mala grönsaksfibrer. Vårt tarmsystem är en växtätares tarmsystem. Enzymerna i våra tarmar bryter ner kött sakta, och hanterarvegetabilisk föda bättre. Animalisk kost innehåller fler onyttiga fetter än vegetabilisk kost och leder till många av vår tids folksjukdomar såsom blodproppar, hjärtproblem och fetma.

Med detta i åtanke - att vi kan klara oss fullt utmärkt på vegetabilisk kost så bör vi utnyttja vår förmåga att välja moraliskt - att välja att äta vegetabiliskt. Många köttätare använder här argumentet att vi alltid har ätit kött, att detta är naturligt, en bekväm vana som är svår att bryta. I den tid vi lever i nu är det enklare än någonsin att vara vegetarian, det finns enormt mycket resurser för att få en varierad och fullvärdig god kost. Att man är van vid smaken av kött är ett vansinnigt dåligt argument om man läser följande:

Global aspekt:

Mindre pålästa köttätare påpekar ofta "vitsigt" att vegetarianer äter upp djurens mat. Så är inte fallet. En bråkdel av världens sojaproduktion
går åt till vegetariska produkter, mestadels går det åt till djurfoder. Regnskogen skövlas för detta, och utan regnskogen - jordens lunga - blir koldioxidhalten i luften signifikant högre och detta är inte bra alls. Regnskog skövlas också för att ge plats för djuruppfödande. Den yta som krävs för att få fram ett kilo kött skulle fungera utmärkt för att få fram tio kilo vegetabilisk föda. Detta är på grund av att näringen och energin då tas upp direkt istället för att tas till en ny energinivå (dvs ätas av en ko), energispillet ligger på 90% för varje ny energinivå, så vegetarisk kost är mycket mer energisnålt och tär mindre på jordens resurser.

Köttransporter står för en stor del av transportsektorn som även den bidrar med massiva koldioxidutsläpp. Inte bara kött transporteras, utan även djurfoder och sådant bidrar. Om man istället skulle transportera enbart vegetabilier så skulle utsläppen minska rejält. Andra gasutsläpp som köttindustrin bidrar till är metangas från kor. Även risfält bidrar till detta, men inte i lika stor mån. Man har än inga riktiga bevis för att människan står för klimatförändringarna, men man vet att växthusgaser bidrar. Dessa bör vi därför dra ner på.

Sammanfattning:

Att dra ner på köttätande är bra för folkhälsan och för miljön. Andra onyttigheter som cigaretter och alkohol skattas, sålunda tycker jag även att kött borde skattas högre så att folk tvingas dra ner på det.


Olivia Munn för PETA


Alternativ till vanliga snacks

Nyttigast:
Klassiker – Grönsaker med dipp (Gör helst dippen på naturell yoghurt.)
Fräscht – Frukt i klyftor
Proteinkick – Rostade wasabiärtor eller kikärter. Nyttigt och proteinrikt.
Fryst – Edame, sojabönor i skidor. Finns i frysdisken, blir godare med flingsalt.

Festa lagom:
Yoghurtgodis – Innehåller lika mycket kalorier som vanligt smågodis.
Nötter – Innehåller bra fett och är nyttigt i lagom mängd (10-12 stycken).
Ekologiskt/kravmärkt – ibland nyttigare än vanlgit godis. Kalori- och viktmässigt så är det ingen större skillnad.

Sant/Falskt angående fettförbränning.

Äppelcidervinäger ökar förbränningen – Falskt!
Ätardagar ökar förbränningen – Falskt!
Man förbränner mer om man badar bastu – Falskt!
Vissa livsmedel, t.ex. Senap och chili höjer förbränningen – Sant!
Förbränningen ökar när man fryser – Sant!
(Det är däremot marginellt och inget som gör någon större skillnad.
Finns ingen anledning att gå runt och frysa i tron om att man ska få se positiva reslutat på vågen.)


Så håller du ut längre!

Det är ett litet tabubelagt ämne att komma för fort men studier visar på att minst 40% av alla killar har detta prolem och en svensk studie visade att 7% av alla män ofta stöter på detta problem.
Man kan använda sig av ett flertal metoder för att kunna hålla ut längre.

Ett är start och stopp metoden, du kan öva på denna genom att onanera tills du får den sköna känslan av att en orgasm närmar sig. Då stannar du upp och vilar tills denna känsla gått over för att sedan starta om på nytt. Upprepa detta fyra till fem gånger innan du får din utlösning.
En bonus med denna metod är att man bygger upp orgasmen och då man väl kommer så blir det mycket skönare.

Det finns även ett nytt piller vid namn Priligy som ska göra så man kan hålla ut längre.
Det är den första medicinen av sitt slag och kan förlänga njuntningen upp till hela tre gånger.
Genom att förändra nivåerna av serotonin i hjärnan (som ska ge män kontroll över utlösningen), fungerar pillret. Än så länge går det endast att få tag på Priligy på internet och kan bara köpas efter en konfidentiell konsultation av en läkare. På senare tid så har Priligy funnits tillgängligt och godkänt i ett flertal europeiska länder. Priset är runt 900:- för 30 tabletter och de ska tas någonstans mellan en till tre timmar före sexet.

Ett annat sätt är att träna upp sin PC-muskel (kallas ibland för sexmuskeln).
För att träna upp PC-muskeln måste du först finna den, det gör du lättast genom att gå till toaletten och kissa. Sluta mitt i strålen och känn efter vilken muskel du använde för att göra det. Det är den muskeln du använde som är den berömde PC-muskeln.
Du stärker din PC-muskel genom att knipa hårt med den i några sekunder och sedan släppa den. Vila i några sekunder för att sedan knipa hårt återigen. Upprepa detta trettio gånger så har du gjort ett litet träningspass med denna muskel. Något positivt med denna övning är att du kan utöva den varsomhelst: på bussen, när du cyklar till skolan/jobbet, tittar på film osv. Gör detta ett par gånger per dag så får du inom en till två månader en stark pc-muskel. Precis som med armhävningar och dylikt så kan man ju göra fler repetitioner vid varje pass. Så gör fler efter en vecka, sen efter två veckor kanske du gör 100 knipningar.

Resultatet leder till att du kan knipa med den när du håller på att få en utlösning. När du kniper med den så får du orgasm men inte utlösning. Du tappar heller inte ståndet utan kan fortsätta ha sex, vilket givetvis är anledningen till övningen. Killar kan alltså få flera orgasmer på rad genom att kunna kontrollera sin PC-muskel. Det är trots allt inte bara tjejer som kan få flera orgasmer på rad.

Om inte något av ovanstående tips skulle fungera så finns det fördröjningssprayer och salvor som går att köpa på apoteket och via internet om du inte vill gå dit.


Celiaki?

Glutenintolerans (celiaki) innebär att man inte tål gluten, ett protein som finns i vete, korn och råg. Proteinet orsakar en inflammation som skadar tunntarmens slemhinna vilket gör att de drabbade inte kan ta upp näring som vanligt. Vanliga symtom är trötthet, viktminskning, mag- och tarmbesvär. Graden av känslighet varierar dock liksom symtomen vilket gör att sjukdomen är svår att upptäcka.

Tecken på celiaki:

Trötthet
Blodbrist
Diarré
Förstoppning
Gaser i magen
Blåsor i munnen
Hudutslag
Viktminskning
Dålig vikt- och längdutveckling (barn)
Försenad pubertet (tonåringar)
Problem att få barn

Misstänker du celiaki?

Kontakta isåfall din vårdcentral! Där kan de ta ett blodprov och se om det finns antikroppar som tyder på glutenintolerans. I så fall tas ett vävnadsprov från tarmen med hjälp av ett gastroskop. Visar det sig att du inte tål gluten får du träffa en dietist som lär dig laga glutenfritt. Efter bara några månader med glutenfri kost börjar tarmen fungera normalt igen. Då det är en livslång sjukdom måste du dock fortsätta med glutenfri matlagning.

Källa: Aftonbladet


Värdefulla varumärken

Tänkte lista världens 10 värdefullast varumärken och hur mycket de är värda.
Så jag gör som vanligt, en lista. Notera att summan är i miljarder kronor.

1. Google - 814
2. IBM - 614
3. Apple - 593
4. Microsoft - 543
5. Coca-Cola - 486
6. McDonalds - 471
7. Marlboro - 407
8. China Moblie - 378
9. General Electric - 321
10. Vodafone - 314
64. H&M - 86

Kan även nämna det att IKEA inte äns kvalar in på topp 100.
Men här ser man väll kanske lite varför jag inte gillar Coca-Cola och McDonalds.
Tycker man ska försöka undvika multinationella företag då de leder till en mindre demokratisk värld.
Skönt att vara vegetarian på ett sätt, slipper man tänka på McDonalds då dom inte äns har vegetariska alternativ.

Läs mer om det här!


Deathcore

Deathcore är i grunden en hybrid mellan Death Metal och Hardcore.
Den Death Metal som influerar de flesta DC-band är New School/Modern DM, vilket skiljer sig från Oldshool DM, även om det är DM.

Deathcore karaktäriseras av snabbt tempo, snabbt trumspel, blast beats och även i vissa fall Gravity Blasts, gitarrer med dissonans samt "sången" som oftast består av growl och skrik i olika skalor/tonarter. Kort sagt är det aggressiv, snabb, tung och "mörk" musik.


Death Metal passar in på just den beskrivningen också, men Death Metal har traditionellt sett inte breakdowns även om många låtar har ett eller flera partier med "downtempo".
Dessutom använder sig även många Deathcore-band av skrik/growls som är mer vanliga inom Hardcore, så som aggressiva "mid screams". Vad som även kan skilja ut är att Deathcore brukar använda sig av någorlunda melodiska riff under deras breakdowns.
Just därför är breakdowns mycket av det som karaktäriserar Deathcore, då nästan alla DC-band har extremt tunga breakdowns.

Om man ska gå tillbaka innan Deathcore hade sin uppgång/nådde sin popularitet så myntades termen för att beskriva band som spelade en blandning av Hardcore Punk och Death Metal, samt Death Metal och Trash.

Deathcore influeras förutom Death Metal och Hardcore även av Grindcore och Metalcore bland annat. Vilket inte är så konstigt, "gang vocals", breakdowns och melodiska riff används väldigt mycket inom Metalcore. Grindcore influenser är inte heller konstigt, med tanke på extremt högt tonade skrik som finns i Grindcore, samt även det aggressiva snabba "soundet".

Precis som med alla hybridgenrer hittar man influenser från alla möjliga håll och kanter, vilket kan göra det någorlunda svårt att skilja band med genre.

Det finns rätt många band som töjer på barriärerna mellan Deathcore, Hardcore , Metalcore och andra genrer. Två exempel är Emmure och ryska bandet Sumatra.


Skola = ångest?

Det är bara några veckor kvar av läsåret, men jag har så ofantligt mycket kvar att göra.
Tänkte som vanligt göra en lista, denna ska då vara fylld med alla skoluppgifter jag har kvar.
Det jag har kvar att göra är alltså följande:

Samhällskunskap - Redovisning Gängkriminalitet
Svenska - Grupp prov på boken Candide (ca. 120 sidor)
Konstruktion - Prov i hållfasthetslära, rest prov. 1 + 2
Engelska - Glosor och text varje vecka, rest upg. diagnos
Design - Göra klart tåg projektet
Biologi - Evolutionsteorin
Matte - Jobba vidare som vanligt samt kapitel prov.
Fysik - Prövning på hela kursen
CNC - Praktiskt och teoretiskt prov

Så har en del att göra just nu, känner "verkligen" taggen.
Jaja, kunde varit värre antar jag, bara att försöka kämpa den sista biten nu.
Såhär känner jag iaf just nu:

Hysterical Robot

Tänkte göra lite reklam för min kusins hemsida.
Den handlar om tv-spel, just nu bara om Xbox 360 spel, men ska bli PC och PS3 spel framöver.
Den är relativt ny så förvänta er inte att allt finns just nu, men antalet recensioner ökar för varje dag.
Det finns även ett forum där man kan prata om diverse spel för diverse konsoler.
Tycker helt klart att ALLA ska kolla in sidan, det finns garanterat något för alla inom snar framtid.
Berätta gärna för folk om hemsidan också, det tjänar alla på!
Du blir tackad och dina polare får värdefull information.
Klicka på bilden nedan för att komma till denna fantastiska hemsida!

GBG plix

Nu då det inte blir Hurricane så kollade jag bara tvärt vilka band jag skulle sett om jag skulle fara på PP, MT och WCR. Kom fram till att det skulle bli något i detta stuk:

West Coast Riot (17/6):

The Hives
Rise Against
Dillinger Escape Plan
Dropkick Murphys
A Day To Remember
Invasionen

Metaltown (18-19/6):

In Flames
Amon Amarth
Adept
Between The Buried and Me
Coheed & Cambria
Sonic Syndicate

Pier Pressure (20/6):

Paramore
30 Seconds To Mars
The Used
Pendulum
The Sounds
Herbrightskies

Kanske några fler också, bandsläppen är trotts allt inte klara ännu så man vet aldrig.
Dock så hoppas jag att Enter Shikari ska till någon svensk festival nu, helst Pier Pressure.
Skulle bli att boka dirr om det hände!


Lätt upplysning av McDonalds med mera.

I McDonald's kyckling leverantörers slakterier i USA och Kanada, dumpas fåglar ut ur sina transportlådor och blir hängda upp och ned i metall schacklar, vilket kan resultera i brutna ben, extrema blåmärken, och blödningar. Arbetstagare har möjlighet att missbruka levande fåglar och fåglar får sina halsar avskurna medan de fortfarande är medvetna. Många fåglar läggs i tankar med skållning-varmvatten medan de fortfarande lever och kan känna smärta.

Såhär kan livet se ut för en kyckling som är påväg att bli en så kallad "Mc Nugget":


McCruelty: I'm Hatin' It--Learn More.

Vill ni spela PETAs "Super Chick Sisters" så kan ni göra det här.

Några kända vegetarianer/veganer hittar ni här!
Om dom du ser upp till kan så kan givetvis även du!


Life in a broken world.

Det är rätt kul hur människor fungerar.
Då man t.ex. slutar med saker som är idiotiska att hålla på med klassas man som konstig.
T.ex. att jag slutat dricka alkohol, direkt ifrågasätter folk det, men det borde egentligen vara en självklarhet.
Dessutom så kallas man tråkig och det låter på folk som dom tror man förlorat sin sociala kompitens.
Då jag inte var straight edgare så vart jag ändå inte bjuden till specielt många fester.
Mina kompisar säger att man missar så mycket, men jag missar väll lika mycket om jag inte blir bjuden?

Det känns som att folk ser mig som "den där tråkiga vegetarianen som saknar social kompitens och intelligens."
Eller kanske "emo nykteristen", jag vet faktiskt inte.
Men det är mycket underligt då jag inte alls klär mig specielt "emo".
Jag har för mig att jag inte alls var lika social onykter som nykter, jag är inte den som skäms då jag är nykter heller, så varför ska jag dricka? För att bjuda mer på mig själv? Det tjänar jag nog inget på, det blir nog bara pinsamt istället.


Sommaren som gick i kras

Då hade alla förhoppningar om en bra sommar försvunnit.
Fick kanske mitt livs största diss.
Jag och Lotten har alltså planerat inför festival i princip ända sedan års skiftet.
Då har vi fixat med ekonomi inför resan, kollat vilka vägar vi ska ta, båt, fixat fram GPS... verkligen ALLT.
Sedan idag så får man höra att det tydligen bara ryms 4a i bilen, vilket dom vi skulle fara med mest troligt vetat PRICK hela tiden, att säga det nu är endast dålig stil och taskigt. Dessutom så ber dom oss då att dissa den ena så att vi skulle bli 4a stycken, att dom äns har mage att fråga oss att splittra på oss. Om det är några som borde få åka så är det ju jag och Lotten som planerat och taggat i mängder.

Jag har ju dessutom skrivit upp ett schema för vilka band jag ska se osv osv, tror det var 18 akter totalt.
Hur många ska dom se? Mest troligt inte äns 10 stycken.....
Känner mig så jävla förnedrad och smutskastad så det fan inte är sant...
Då var denna sommar förstörd, vad ska ni göra i sommar?

Hurricane schemat

Kommer se ut något såhär:

Fredag:

15.30-16.20 Biffy Clyro
16.15-16.50 The Get Up Kids?
18.30-19.15 Paramore
19.15-20.00 Enter Shikari
21.15-22.30 Dropkick Murphys
DKM-T&S K's Choice?
23.30-00.30 Tegan & Sara
01.00-02.00 Mr.Oizo?

Lördag:

12.50-13.30 Skindred
13.30-14.15 We Are Scientists?
14.45-15.30 Florence and the Machine
23.00-00.30 Billy Talent
00.30-02.00 Boys Noize

Antingen:
Deftones 16.30-17.30 vs Cosmo Jarvis 16.45-17.30

Söndag:

13.45-14.25 Does It Offend You, Yeah
15.45-16.30 Horse the Band?
16.30-17.25 Phoenix
18.00-19.00 LCD Soundsystem?
20.15-21.30 Faithless
21.45-23.00 The Prodigy

Dom med ett frågetecken är sånna band jag kanske skippar.
Känner fan taggen! hoppas hoppas hoppas!!!


Tagga 18!

Har kommit på en as smart sak jag ska önska mig :D
Att min familjs Nintendo Wii ska bli mitt ^^, sjukt nice!
Har även kollat massa på tradera och kommit fram till att jag kommer bli stammis där då jag är 18.
T.ex. så har jag tänkt fylla på mitt Nintendo 64 lager och givetvis Wii lager om jag får Wii:t .

Har en ny soffa nu också, riktigt fin och bekväm, klagar INTE på den inte.
Fick den dessutom för 400:- så jag skulle nog vilja kalla det för ett riktigt kap.

Ska ju även önska mig töjningar i storlek 16, 18 och 20 mm sedan 20 mm pluggar.
En rullgardin då mitt "persienn-draperi" inte fungerar särskilt bra.
En kabel mellan datorn och TVn, biokort (som alltid).
Nya högtalare då Peter börjar bli sugen på att få tillbaka sina.
Beställning från Tyskland och USA, kalsonger och sedan massa pengar.
Får se vad jag lyckas få ^^ förhoppningsvis det mesta av sakerna.

Nu börjar det närma sig med handledarutbildningen och sedan utvecklings-samtal dagen efter.
Ska nog gå bra, börjar bli lite små sugen på att få börja jobba på körkortet.

Det lutar dessutom mot att stanna hemma sista helgen i Maj, vill fan se SMK igen.
Tror dessutom inte att Elitloppet är någor för mig egentligen heller, inte så stort trav fan tbh.

Det var väll allt jag hade på hjärtat just nu.
Peace! //Edholm


Avatar 2

En Avatar 2 ska alltså komma i sinom tid.
Det ska bli nya miljöer, ner i havet ska vi alltså få färdas i 3D.
Dessutom ska vi lämna Pandora och resa ut i rymden, ska bli spännande hur det ska lyckas.
Specielt med tanke på att uppföljare oftast är väldigt mycket sämre.
Förhoppningsvis får vi se något sällsynt.


Födelsedags helgen!

Jag fyller år den 27e maj, det är på en torsdag.
Har lovat min pappa och släkt att jag ska fara ner till Stockholm och gå på Elitloppet med dom.
För er som inte vet vad Elitloppet är, så är det sveriges största trav event.
Något som gillas starkt på min pappas sida, vad jag själv tycker vet jag inte riktigt.
Meningen är iaf att jag ska ta reda på det.

Men!
Det finns ju givetvis något som väger emot.
Det ena är att Lotten och min familj ska fira mig osv.
Det andra är att SMK, Millencolin och Johnossi spelar den 28:e.
Sen Haddaway!!! BARA NICE MED 90-tals DISCO!!!!

Lutar åt det andra iaf.
Lite taskigt mot pappa kanske, men inte mot mig, så blir nog det.


Dallas Green

Visste att jag hade glömt någon sångare.
Kanske min favorit till och med, mycket att jag glömde denna underbara Dallas Green.
Sångare i Alexisonfire samt sitt soloprojekt "City and Colour".
Hur underbar som helst. Han är ju även väldigt stilig!

Fina sångare

Kom att tänka på att det finns några riktigt fina skönsångare.
Om ni inte hört dom förut, gör det! Mycket fina band för övrigt.

Jonny Craig:
Spelade förut i Dance Gavin Dance, men har nu gått över till att sjunga i Emarosa, Isles & Glaciers sen har han även ett soloprojekt. Alla banden är väldigt mysiga, rekommenderar allihop.

Christofer Drew:
Går även under artistnamnet Never Shout Never.
Hur bra som helst, en ung kille med mycket talang!

Sabine Weniger:
Spelar i bandet Deadlock, mycket bra metalband för övrigt.
Hon är en av få tjejer med riktigt bra röst.

Hayley Williams:
Sångerska i Paramore, väldigt fin röst måste jag säga!

Är för trött för att egentligen göra detta, eftersom jag inte orkar skriva något utförligt.
Men kolla in alla dom om ni inte har gjort det!
Har säkert glömt någon/några, får isf komma med en liknande och mer utförlig lista vid senare tillfälle.

Capitalism A Love Story

Såg ganska nyligen filmen "Capitalism A Love Story" av Michael Moore.
Sjukt intressant och bra film, tycker alla ska se den!
Visserligen är den lite vriden, men mycket sanning i den samt humor i stora mängder.

Det är just det jag gillar med Michael Moore, han lyckas få in humor i ett väldigt seriöst ämne.
Fick iaf reda på lite sjuka saker, t.ex. att det finns företag som gör några skumma försäkringar eller något sådant så att dom tjänar pengar på att deras anställda dör.
Dom tjänar mest på unga kvinnor.
Ett exempel var ett företag där bara 78% av dom man räknat skulle dö dog, var av 3 av fallen var självmord,
och självmord kan man inte lita på att folk gör varje år. Helt jävla sjukt är det iaf.

Några av företagen man vet gör detta är:
Bank of America
Citibank
Nestlé
Wall Mart
American Express

Dessutom så fick man veta att piloter tjänar sjukt lite pengar nu om man jämför med förr.
Nu tjänar dom kanske 17 tusen dollar om året, det är alltså i princip lönsammare att jobba på Wall Mart.

Bra saker med filmer som denna är att folk får se hur kasst kapitalism är, vilket vi i Sverige försöker närma oss.
Vem bryr sig om hur rikt landet är då folket mår dåligt och lever på gatorna.
I USA så är det 1% som inte klassas som arbetare, i Sverige så är det 10%.
Det är alltså väldigt få som tjänar på kapitalism, folk verkar ju tro på att det fungerar bra av någon anledning.
Sjukt måste jag säga.

Nej men ärligt, ta och se filmen och bli upplyst.
Kan även rekommendera två andra av Michael Moores filmer vilka är:
Bowling For Columbine och Fahrenheit 9/11
Har inte sett Sicko ännu, men den ska jag nog ta att se snart.

Bloglovin

Tänkte faktiskt göra lite reklam för en sida som heter bloglovin.
Den är sjukt praktisk för er som vill följa bloggar eftersom att det står alla inlägg som man inte läst från alla bloggar man vill läsa. Vilket givetvis är praktiskt då man kanske inte orkar kolla om det hänt något på bloggen/bloggarna man följer. Man kanske blir besviken för att det inte hänt något på 1-2 dagar på bloggen.
Då kan man med bloglovin direkt se om det blivit uppdateringar, så jag rekomenderar ALLA som läser någon blogg över huvud taget att gå med på den sida och lägga till alla bloggar ni vill följa.

Det går givetvis att bocka av de inlägg man inte orkar/vill läsa också.
Länk till bloglovin hittar du här.


Out of Mercy

Tänkte göra lite reklam för min polares band som nickar "Out of Mercy"
Dom spelar en blandning av hardcore och metal, trotts att dom är i princip sprillans så är dom väldigt duktiga och dom låter inte som amatörer.
Klicka här för att komma till deras myspace sida.


Blogg listad på Bloggtoppen.se

Lycka

Då hade man fått punktering igen.
Jag hann knappt cykla fram och tillbaka från skolan innan det skedde.
Dessutom motvind hela vägen hem.
MP3n random stängdes av och på hela vägen också.
Inte direkt min tur dag, men men... jag är inte bitter.
Får inte glömma haglet som just börjat också, fina grejjer det dära.

Har även börjat vela lite halvt angående sommarplanerna.
Antar att det är för att Hurricane inte alls känns organiserat just nu.
Vore så jävla fint dock, banden är så himmelens fina så man nästan fäller en tår.
Hoppas att det blir av, men vågar inte tro något.

5 nya filmer :O

Då var helgen slut, men men.. det kommer fler!
Har trotts allt gjort en hel del denna helg så klagar inte ^^.

Köpte 5 filmer idag för 170:- ^^
Vart 3 skräck och 2 action, filmerna var:

Doomsday
Battle Royale II: Requiem
The Devil's Chair
Venom
Cry_Wolf

Hoppas på att åtminstonde någon av dom är bra.
Tänkte väll att det kunde vara värt att köpa filmer någon gång så man har lite dvd filmer i framtiden också.
Kommer skriva mer om dom då jag väl sett dom.

Såhär taggad är jag på skolvecka.

Sommar planer

Lotten och jag har suttit och kollat lite inför sommaren.
Anledningen är för att vi ska ha backup planer ifall Hurricane inte skulle bli av.
Så det vi har kollat upp nu är iaf Wien och Stockholm, får se om vi hittar något mer.
Vi har alltså kollat upp i princip allt inför de resorna, känns faktiskt riktigt bra och tryckt med backups! :D

Earthlings

Nobelpristagaren Isaac Bashevis Singer skrev följande i sin best säljande roman "Enemies, A Love Story":

"As often has Herman had witness the slaughter of animals and fish,
he always had the same thought:
In their behaviour toward creatures, all men were Nazis.
The smugness with which man could do with other species as he pleased
exemplify the most extreme racist theories
the principle that might is right."

Länk till dokumentären "Earthlings":

Jag har börjat se på den, ska bli intressant att se klart den!

Man undrar ju...

Det känns som att man blir förvånad varje dag nu för tiden.
Diverse saker man läser i tidningar eller ser på tv:n.
Men det jag tänker mest på är att vissa personer man inte trodde var vegetarianer är/var det.
Exempel på några vegetarianer/veganer:

Mahatma Gandhi
Leonardo Da Vinci
Albert Einstein
Pamela Anderson
Bryan Adams
Prince
Moby
Jim Carrey
"Wierd Al" Yankovic

Ja, det är väldigt många helt enkelt.
Men man blir lite förvånad ändå.
Vore sjukt awesome om alla dessa vegetarianer och veganer var mer öppna med det och liksom berättar om det till media osv osv, varför dom är det och massa annat. Fler vegetarianer och veganer = mindre miljöpåverkan och mindre djurplågeri. Alla djur är ju släkt om man kollar på det stora hela, vem vill äta sina släktingar? Inte jag iaf.

Ett tydligt bevis på att man kan träna väl och vara vegetarian (för er som tror det är omöjligt):

Helt okej middag.

Då jag skulle göra min egna middag idag så tog jag orken att göra en nice sådan.
Vart en nudel wok som innehöll:

Wok - Deli
Teriyaki
Soja
Lite pressad citron
3 minuters nudlar (kryddstarka)
Halloumi ost
Cayennepeppar
Chilipulver

Tillbehör:
Söt Chilisås från Greenworld

Resultatet vart väldigt gott, ganska starkt och såg ut något såhär:

Stoppa Primatförsöken!

För närvarande finns det 49 apor inspärrade på Smittskyddsinstitutet (SMI) i Stockholm. Det är det enda laboratoriet i hela norden som fortfarande använder apor i djurförsök. Dessa apor har aldrig haft rätten till sina egna liv. Djurrättsalliansen har startat kampanjen Stoppa Primatförsöken för att sprida information, väcka opinion och slutligen få igenom ett förbud mot använding av primater i djurförsök, både i Sverige och inom EU. Nu krävs det att vi samlar våra röster och tillsammans får ett stopp för den tortyr aporna på SMI tvingas genomlida.

Så skriv upp ditt namn på denna namninsamling som ett stöd för ett stopp på djurförsöken.
Namninsamling

En liten demonstrationsfilm som Djurrättsalliansen har gjort.


Projektarbete

Vad ska man egentligen göra på projektarbetet?
Man börjar ju undra.. visst, får det inte schemalagt förns nästa termin.
Men skadar ju inte att börja så att säga.
Kanske får något att göra i sommar då (om man bortser från mina 6 veckor sommarjobb).

Pier Pressure

OKEJ!
Jag är inte alls taggad på pier pressure nu iaf!

Paramore
The Used
30 Seconds To Mars
Pendulum

För 700:- !!!! I GÖTEBORG! ALLTSÅ GAAH!, blir typ taggad till 40k nu iaf!
Blir det inte hurricane så köper jag dirr, detta är fan värdare än hurricane nästan!
Omigosh !!

Länk på bevis för "the whole amazingness" just nedanför:

Bättre än bantning.

Vill du gå ner i vikt och tycker det är jobbigt med olika dieter och jobbig träning.
Prova då dessa 5 enkla steg som förhoppningsvis får ner din vikt.


McD och BK, svartstäd

McDonalds och Burger King anlitar låglönade svartjobbare för att städa deras resturanger.
Se klippet här för mer information om ämnet och ser då en man försöker få en intervju:

Myter om mat

"Konsumentföreningen Stockholm har låtit 1000 svenskar svara på frågor om myter, halvsanningar, och fakta kring det vi äter. Kunskapen är ganska blandad. Många tror fortfarande på myterna."

Tänkte att det kunde vara bra att veta vilka myter som stämmer och inte för att man ska få en bredare bildning kring mat. Det här är då alltså kända myter som många svenskar fortfarande tror på.
Så därför kommer här myter med svar om hur sanna dom är, allt taget från en artikel på aftonbladet, kommer länka det längre ner i inlägget.

En portion ris ger mer än dubbelt så stort klimatutsläpp som en portion potatis.
SANT

Fruktsocker är nyttigare än vanligt vitt socker.
FALSKT

Matens belastning på miljön uppstår huvudsakligen vid transporterna.
FALSKT

Det finns inga genmodifierade livsmedel i svenska livsmedelsbutiker.
SANT

Mineralsalt är nyttigare än vanligt salt.
SANT

Det är inte bra att bada efter maten – man kan få kramp.
FALSKT

Alla livsmedelstillsatser med E-nummer är godkända av EU.
SANT

Småskalig tillverkning av livsmedel är bättre för miljön än storskalig tillverkning.
FALSKT

Fullkorn och fibrer är samma sak.
FALSKT

Ekologiskt kött är mer klimatsmart än vanligt kött.
FALSKT

Mjölk är fritt från tillsatser.
SANT

Grönsaker som värms i mikro förlorar mer näring än om man värmer dem på spisen.
FALSKT

Sylttillverkarna tillsätter ofta äppelmos i lingonsylt – för att pressa kostnaderna.
FALSKT

Lättmargarin innehåller plastkulor som mjukgörare.
FALSKT

Den snodd man hittar i ett rått ägg är början till ett kycklingembryo.
FALSKT

Ljus choklad innehåller fler kalorier än mörk choklad.
FALSKT

Systembolagets sprit innehåller kräkmedel.
FALSKT

Det är vanligt med industriella transfetter i våra livsmedel .
FALSKT

Fryst mat innehåller mycket konserveringsmedel.
FALSKT

En tand som läggs i Coca-Cola är upplöst på ett dygn.
FALSKT

Att medellivslängden har ökat mycket de senaste 50 åren beror huvudsakligen på att vi har så bra mat.
FALSKT

Importerat kött kan märkas med ”ursprung Sverige” om köttet är packat eller malt i Sverige.
FALSKT

Här fick jag alla myter med svar
Här är artikeln i sin helhet


Skolstart

Idag har man varit i skolan efter ett skönt lov.
Var väll helt okej med tanke på att man klev upp i ottan.
Är dessvärre småtrött så skrattar åt typ inget idag, vilket iofs är rätt kul ^^.
Jag var helt borta på matten, i alla fall till en början. Fyfan vad man tappar fort!
Har ju ett trevligt 3 timmars hål på måndagar, jag och jocke drog hem till mig för att lira HoN.
Hann med 2 games innan vi skulle fara, kom lite sent men men... som vanligt så var det inget vi hade missat då vi inte gör något vettigt på våra biologi lektioner.

Efter biologin drog vi till Linus (som var en liten suris) ett tag innan han skulle laga mat.
Drog då hem och käkade.
Vid matbordet så fick man (som ganska vanligt) höra tjat om att jag äter vegetariskt.
Sedan då jag var mätt så frågade dom om jag ville ha ett ägg som jag tackade nej till.
Direkt får man höra: Vadå?! Äter du inte ägg längre heller?
Jag kan säga såhär, jag äter helst inte ägg men kan äta det någon gång då och då.
Tycker inte äns att ägg är särskilt gott.

Det är synd att många köttätare ska vara så jävla trångsynta och anti, men men.. sånt man får leva med.
I alla fall så vart jag lite bitter så jag gick med i Ungdom Mot Rasism för att känna mig bättre.
Inte helt fel inte, mycket trevligt att vara medlem i något så vettigt.


Lovet

Det har varit ett förhållandevis händelserikt påsklov.
Orkar inte göra en flytande text så blir bara att lista allt mer eller mindre iaf.

Torsdag:
Delade flygblad på stan
Var på förfest hos Linus

Fredag:
LAN hos Linus

Lördag:
Cykelrunda till Ö&B, MediaMarkt och ICA Supermarket.
Mysmiddag med Lotten

Söndag:
Middag hemma hos Lotten med hennes släkt

Måndag:
Var med Fabbe och Lotten
Lotten provade HoN

Tisdag:
Skapade ett sommarland åt Lotten

Onsdag:
Såg Alice i Underlandet på bio
Köpte nya Mondays
Såg klart Planet Earth
Tog hål i mitt andra öra

Torsdag:
Bakade kladdkaka
Såg Inglorious Basterds med Karin och Lotten
Kollade efter möbler med Lotten

Fredag:
Gjorde pizza hos Lotten
Såg på Star Wars
Såg klart Skins

Lördag:
Köpte mina Star Wars hörlurar
Såg dokumentären "The Vice Guide To Liberia"

Söndag:
Gick på promenad med Lotten som ramlade i vattenpöl :D

Det var kortfattat det som hände varje dag på mitt lov, vad hände på erat lov?
Notera att jag mest troligt glömt något.

Taggar inte skola imorgon, känns sjukt jobbigt :(
Hoppas alla hade ett trevligt lov!


The Vice Guide To Liberia

Såg den sjukaste dokumentären igår kväll.
Den handlar om Liberia som från att ha varit ett land som såg ut som en okej turist ort, till att nu vara helt misär och världens 4:e fattigaste land.
Det fanns fina hotell, vägar, fin strand osv. Nu så är allt ett minne blott då hotellen är söndersprängda och vägarna är trasiga. Det är inte många som har en toalett utan får uträtta sina behov på den föredetta fina sandstranden istället.
70% av kvinnorna har blivit våldtagna, 80% är arbetslösa och en stor del av populationen har ätit människo kött.
Det är få som har alla i sin familj vid liv, dom har antingen blivit mördade eller dött av aids.

Så man kan säga att Liberia har gått från ett välfungerande land till ett land som aldrig kommer gå att fixa.
Klicka på bilden för att komma till den nästan 1 timmas långa dokumentären om Liberia.


Skins

Igår kväll så såg jag klart skins, en brittisk ungdomsserie med 4 säsonger.

De två första säsongerna (de bästa), handlar om (från vänster):
Sid, Chris, Cassie, Jelanda, Arnwar, Max, Tony och Michelle.
Dom bor i en liten stad i England, fylld med droger och tonårsproblem.
Vi får se dom festa, plugga, slåss och mycket mer.
De två första säsongerna är helt klart värda att se!De två sista säsongerna (inte alls lika bra) handlar om (från vänster):
Thomas, JJ, Naomi, Freddie, Effy, Cook, Panda, Emily, Katie, Freddies syrra.
Detta är ganska likt de två första säsongerna bara att det är mer incest inom deras gäng,
mer sex, mer knark, mer alkohol, mer allt.
Vilket man kan tänka sig ska göra det bättre, men det känns bara överdrivet och kasst.Betyg för de olika säsongerna:

Säsong 1 får 9/10
Säsong 2 får 8/10
Säsong 3 får 5/10
Säsong 4 får 3/10

Såg även den första Star Wars filmen (efter handling) igår med Lotten.
Vi har tänkt se alla filmer nu, kommer bli as nice!
Var länge sedan man såg dom och eftersom dom är så bra är det inte helt fel.

Blir att fara på stan snart, köpa hörlurar och chilla.
Ikväll blir det att leka med Fabian tror jag nog, kommer bli trevligt.

Har även fått en snubbe som är sugen på basen, inte helt fel.
Hoppas jag får sålt den nu bara, vore såååå nice!

yoyo

min flickvän är bäst så därför länkar jag hennes blogg.IHIHI

Inglorious Basterds

Det har varit en lyckad kväll här hos Lotten.
Trotts att Karin kom hit med failade avokados så vart kvällen lyckad.
Vi for och köpte nya samt Pizza-kit inför morgondagen.
Inledde kvällen med att de två unga damerna lade ut saker på tradera.
Då det var gjort så såg vi filmen Inglorious Basterds som jag och Lotten redan sett på bio.
Tror däremot att jag tyckte den var bättre denna gång, filmen är helt klart ett måste att se.

Taggar hörlurar imorgon!
Förhoppningsvis även Star Wars maraton :D TAGGA!


Umeå Universitet.....

Denna kurs finns alltså helt seriöst på Umeå Universitet, namnet på kursen är väll det roliga.
Lottens storebror som visade mig detta, var väldigt komiskt att se måste jag säga ^^.

Programmering i World of Warcraft, 7.5hp

Om Kursen:

Kursen ämnar att ge en introduktion till programmering i den miljö och med de tekniker och verktyg som används för macro-, script- och addon-programmering i World of Warcraft (WoW). Tekniker som används är framförallt XML och Lua, men även en introduktion till relaterade programmerings­apsekter som grundläggande GUI-design, nätverks- och grafikprogrammering, samt tekniker relaterade till exponering av WoW-data via webben tas upp. Kursen bygger på den modell för massiva multispelarmiljöer som WoW använder och stor del av kursens praktiska del består av programmering i själva spelmiljön.

Utbildningsnivå: Grundnivå nybörjare


Beställning + annat mys.

Ska snart beställa kläder från Imperial-Clothing som är en nätbutik i Tyskland.
Sjukt nice merchandise har dom och även annat fint.
Kommer smälla upp bilder då jag får kläderna då det inte vill fungera att lägga upp bilden som jag mekade ihop tidigare idag.

Taggar att köpa mina hörlurar imorgon! Blir att låna Lottens MP3 tills jag får råd att köpa en egen ^^.

Idag har vi varit på Rusta, Jysk och COOP för att kolla efter en lampfot åt lotten.
Vi fann tyvärr inget, men vi handlade lite vardags saker.
Har även bakat en kladdkaka och nu storstädar vi hennes rum, fett kalas!

Även storbesök från Karin, inte nådigt!
Hoppas på en lyckad kväll, det skulle inte sitta helt fel.

Bild på en kladdkaka (inte våran, lite fail men men...)


Planet Earth

Såg just klart serien Planet Earth, en serie som handlar om våran planet helt enkelt.
Snygga foton och fina miljöer, lite synd att man inte fick se något från riktigt havsdjup eller djungeln men annars så gillade jag serien starkt. Serien är egentligen 10 timmar men jag och Lotten såg bara 6 timmar.
Varje "avsnitt" är på 2 timmar varav 1 timma är diaries, vilket vi bara såg på det första "avsnittet".
Vart kanske lite enformigt mot slutet men jag är sjukt glad att jag har sett serien.
Alla bör se den tycker jag.
Trotts vissa missar osv så ger jag serien nog 8/10.Har även tagit hål i mitt andra öra ikväll, taggar att töja även det örat till 12mm.
Får se om jag kommer töja vidare i framtiden eller om jag kommer vara nöjd med 12.

Imorgon så ska jag och Lotten försöka få fler saker avklarade på våran "To Do List".
Något vi lagt till är att se alla 6 Star Wars filmer, GALET taggad!
Trotts att jag sett alla 2 gånger förut så är jag taggad, och hon har inte sett alla så ^^.
Blir även att köpa dessa fina hörlurar innan sommaren, mest troligt i slutet på denna/början på nästa månad.
Samt en MP3 ofc, det kommer bli så nice!


Brallor

Köpte nya byxor idag ^^
Inte helt fel. Vart även ett par zip-holders.

Ska för övrigt snart beställa kläder från Tyskland och kanske USA, jag gillart!


Alice i Underlandet

Kom just hem till Lotten från att ha sett filmen: Alice in Wonderland.
Det var enligt mig en relativt bra film och den höll måttet trotts att man kanske hoppats på lite mer.
Den var inte allt för olik den tecknade versionen, så jag känner mig nöjd.
Tycker helt klart att man ska se den, även om man inte är ett Alice fan.
Betyg: 7/10Ikväll blir det att chilla med Lotten hemma hos henne.
Förmodligen försöka kryssa av lite av våran "Lovet: To Do List"
Hoppas ni har ett skönt lov!

Sommar mek

Igår kväll så vart Lotten sugen på sommar.
Olyckligtvis så är det ett ganska långt tag kvar, så jag undrade hur jag kan fixa sommaren så fort som möjligt.
Jag fick en idé och började omvandla mitt rum till ett sommarland.

Resultatet vart kanske inte så amazing, men det fick Lotten att le och hennes längtan avtog lite.
Jag tar det som att jag lyckades ^^.

Jag bjuder på en bild där jag sitter i mitt hem-mekade sommarland.
Enjoy!

Vår?

Jag kom att tänka på en sak, är det vår just nu?
Det känns åtminstone som att det inte kan vara långt kvar.

Var just och kollade på termometern, det är alltså +2 grader ute nu (02.45), dessutom så kom jag att tänka på då jag och Lotten var på Vasaplan då vi skulle till henne nu i söndags.
Man såg vårkänslorna flöda, par som pussades och kramades.
Dessutom så är vinterjackorna mer eller mindre borta.
Sedan får man inte glömma fåglarnas kvitter och att solen tittar fram.

Är det ändå inte vår?
Eller klassas det bara som vår då snön i princip är borta?
Jag vet iaf att enligt SMHI så är det vår från den dagen som det inte är någon minus grad längre, men det håller jag nog inte med om riktigt.

Vad är vår för dig?


Påsklov

Sjukt skönt med påsklov måste jag säga.
Det känns faktiskt som att jag fått mycket gjort och att lovet varit länge.
Trotts det så finns det mycket kvar att göra och det är en vecka kvar till skola.

I torsdags så for jag och Lotten till Linus för att (för)festa.
Jag drack inget, men Lotten vart bjuden en massa.
Vi var 8 pers som mest, men 5 av gossebarnen skulle på Over and Out.
Vi 3 andra (jag, Lotten och Fabian) smög oss in i Linus hus och fortsatte chilla.
Däremot så var vi inte där så länge eftersom det vart rätt så lame då Linus dator vägrade fungera.
Efter det drog vi till mig och chillade i någon timma.

I fredags så var jag på LAN med Simon, Jocke och Linus (också detta hos Linus).
Spelade en massa HoN, men givetvis så spelade vi typ 5-6 timmar med No Stats, var av alla games vi vann.
Det var ju ganska så surt, men men... vi vart inte allt för bittra över det utan fortsatte spela till 5.
Lotten kom på besök runt 3 och stannade tills jag och hon for hem, hon hade varit på maskerad fest eller något.

I lördags så for vi på en liten cykeltripp.
Först till Ö&B för att kolla lite, men vi fann inget spännande så vi for hem igen för att fixa en inköpslista.
Efter det så hoppade vi på cyklarna för att fara till MediaMarkt, vilket var galet nice då jag såg att hörlurarna som jag vill ha fanns där, så jag slipper beställa! :D
Då vi varit där så for vi vidare till ICA Supermarket för att handla middag och efterrätt, det gick på 200:- men var FETT gott, så det var det värt! (Hade trotts allt fått 350:- av mamma för helgen så ^^).

I söndags så chillade vi innan vi for till Lotten för att äta middag med hennes familj och moster med barn.
Det var trevligt och väldans gott.
Efter det så fick vi skjuts tillbaka till mig för att fortsätta chillandet.

Idag ska vi vara med Fabian och bara dyngchilla, hoppas ni andra haft ett trevligt lov än så länge!

P.S. bild på mina nya skor som jag fick ganska precis innan lovet:

Pac Div snackar för Peta2


KLASS MOT KLASS


Arbetarklassen, ena er! Tillsammans står vi starka!

Spegels Kant

Satt och spelade lite Mirror's Edge igår.
Det var fett nice! Utom att jag glömde hur man slogs typ direkt xD
Ska nog kolla upp det direkt nästa gång jag sätter mig, det var iaf riktigt kul.
Ni BÖR prova det tycker jag!

En liten introduktion till hur det kan se ut då man spelar:

The Annoying Orange

Tänkte bara informera er alla (som inte har sett det tidigare) att "The Annoying Orange" är typ det bästa som finns. Lotten, alltså... det är SÅÅÅÅ mkt bättre än baman + piderman, skojjas inte!Inte det bästa men ändå ett helt okej avsnitt. Blir att hoppas på fler avsnitt inom kort.

Dessutom så taggar vi nya RockSound och nya Kerrang! som lär komma till Press Point under lovet.

RSS 2.0