World of Warcraft: Cataclysm

Som de flesta redan vet så ska Blizzard Entertainment släppa en ny expansion till World of Warcraft med namnet "Cataclysm". Jag tänkte ta upp lite om förändringarna som kommer att ske då expansionet släpps.



Så vi börjar med lite basics:

- Det kommer att komma två nya raser, det är Worgen till Alliance och Goblins till Horde.
- Max leveln kommer att höjas till 85.
- Gamla zoner blir omgjorda (t.ex. Badlands och The Barrens)
- Nya zoner för de högre levlarna (t.ex. Uldum, Grim Batol och Sunken City of Vashj'ir)
- Fler raider än i någon av de tidigare expansionerna (med ännu mer utmanande versioner)
- Fler ras och klass kombinationer (t.ex. Gnome Priest, Tauren Paladin, Blood Elf Warrior m.fl.)
- Guild avancemang (nå framsteg med din guild för att få guild levelar och guild prestationer.)
- Ny PvP zon (kommer att vara liknande Wintergrasp)
- Nytt yrke (med "archaelogy" så kommer man t.ex. kunna göra ett raptor mount av benbitar)
- Använd ditt flying mount i Azeroth.

Till de två nya raserna så kommer det att komma två helt nya level 1-15 zoner som kommer att likna zonen för Death Knights som finns i Wrath of the Lich King.
De nya klass kombinationerna är till största delen gjorda för att man som spelare ska få ett nytt perspektiv på levlandet.

Många zoner är omgjorda, t.ex. så kommer Azshara att vara en zon för låg-levlade och kommer att vara direkt anknytet till Orgrimmar. The Barrens kommer att delas i två delar (en låg level och en hög level). Dessutom så kommer t.ex. både Shadowfang Keep och the Deadmines att bli heroic instanser, Blackwing Lair och Blackrock Spire kommer även dem att få nya delar som ett exempel.



Varför är level capen bara på 85 istället för 90?
Anledningen till att Blizzard har gjort så är för att dom vill fokusera mer på end-game och innehåll för max-level, dessutom lägger dom en del av sitt fokus på att göra om level 1-60. Dem påstår att dom lärt sig något från Wrath of the Lich King, och det hoppas jag. Dom säger att dom lagt märke till att många gör alts för att fördriva tiden, och Blizzard tycker att det är dags att göra levlingen aningen roligare.

Questandet kommer att få ett helt nytt perspektiv då man kommer att kunna få talent points, recept, skills med mera. Det kommer även att komma "rateade" BGs där man kommer att kunna få arena points, detta beslut fattade dom efter en begäran från en stor mängd av spelarna.

Det kommer även bli lite ändringar då det kommer till stats. Spell power kommer att försvinna från gearet och istället så kommer intellekt ta dess plats. Spirit kommer vara den enda mana-reggen, stats som kan vara aningen förvirrande som t.ex. defense och armor penetration kommer mest troligt att försvinna, givetvis kommer de items som innehåller stats som t.ex: defense, armor penetration, mana-per-5 och spell power att uppdateras så att inget går förlorat. Dom kommer att lägga till en ny stat som kommer heta "Mastery", vilken kommer att bindas ihop med ens talents och ge en unik funktion för varje klass, t.ex. så kanske rogues kommer kunna få en extra combo point genom sin Mastery stat.



Nya dungeons och raids:

Det kommer att komma 8 stycken nya 5-manna instancer där man kommer att kunna spela både normal och heroic mode. Plus Deadmines och Shadowfang Keep som också kommer att vara level 85 heroics.
Dem kommer fortsätta med 10- och 25-manna raids, just nu så jobbar dom med fyra olika raids inför releasen av Cataclysm, där var och en av dessa kommer ha mer utmanande versioner i båda 10- och 25-man.

Det kommer INTE att komma en ny "Hero Class" men det kan mycket väl komma en i framtiden.

Du kommer inte att behöva köpa Cataclysm för att märka förändringarna som sker, utan alla ändringar kommer du kunna vara med om. (Givetvis utom alla nya zoner, raser och level capen som några exempel.)
Det kommer att komma vissa grafiska förändringar till expansionen, till exempel så kommer vattnet att bli mycket snyggare.


Kommentarer
Postat av: 10773n

satan va mkt du skriver

2010-08-03 @ 16:21:01
URL: http://joenajsiowaren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0