Politik uppdatering.

SCB-mätningen ses som den viktigaste i hela valrörelsen. Sedan 1973 har majmätningen prickat det vinnande blocket i valet. Mer info om denna artikel finner ni här.


Experterna tippar kring om SD kommer in i Riksdagen, vilka partier som eventuellt åker ut och vilka som vinner.
Detta finner ni här.


I Stockholm så leder tyvärr Moderaterna stort över Socialdemokraterna. Orsaker finner ni här.

Just de här personerna beskrivs av statistiker som en "svår grupp" där många har varit borta från arbetslivet i uppåt sju år. Reinfeldts uttalande går att tolka som att flertalet bedöms ha arbetsförmåga, vilket inte innebär att de har återgått till arbetsmarknaden. Av 12 757 har 1 704 börjat jobba. Mer info om detta finner ni här.

 

Näringslivsminister Maud Olofsson påstår att det är 100 000 fler sysselsatta nu jämfört med när regeringen tillträdde 2006. Men Aftonbladets lögndetektor visar att utspelet är falskt. Läs mer här.

 

Så ligger just ditt parti till och så såg det ut då. Prova själv här.

 

Det är inget mysterium varför unga i Sverige vänder sig bort från alliansen. De borgerliga partierna har kraftigt försämrat förutsättningarna för unga att få jobb – ungdomsarbetslösheten i Sverige är bland de högsta i Europa. 60 000 fler unga är arbetslösa i dag jämfört med 2006, då borgarna tog makten. Värst är kanske att de borgerliga partierna minskat möjligheterna för unga att utbilda sig. Det finns i dag 40 000 färre Komvux-platser än för tre år sedan. Den flitiga student som vill studera i storstäder och universitetsstäder som Lund, Uppsala och Stockholm riskerar att få sina drömmar krossade av en hopplös bostadsbrist, som alliansen inte vill göra något åt, medan de rödgröna lovar att fördubbla nyproduktionen av hyresrätter och slopa skatten på studentrum.
Mer info om detta här.


Kommentarer
Postat av: bertljung

sluta kopiera, kom på något eget.

2010-06-12 @ 22:47:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0