25/3 = Våffeldagen
Våffeldagen imorgon, tänkte det kunde passa med lite recept inför det ^^
Veganska:
Ingredienser
50 g margarin
2 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 msk socker
1 tsk bakpulver
2 ½ dl havremjölk
Tillagning
En vegansk variant på våffla där vegetabiliskt margarin och havremjölk används.
Smält margarinet och låt svalna. Blanda mjöl, salt, socker och bakpulver med hälften av havremjölken. Rör ner resten av havremjölken samt margarinet.
Grädda i våffeljärn, till den första våfflan är det bra att smörja järnet med lite margarin innan.
Frasvåfflor (vanliga):
Ingredienser
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 gram smör
2½ dl vatten
2 dl mjölk
Tillagning
Blanda mjöl och bakpulver. Smält smöret och blanda med mjölk och vatten, rör ihop med mjölet.
Grädda i våffeljärn.
Hoppas det smakar!
Veganska:
Ingredienser
50 g margarin
2 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 msk socker
1 tsk bakpulver
2 ½ dl havremjölk
Tillagning
En vegansk variant på våffla där vegetabiliskt margarin och havremjölk används.
Smält margarinet och låt svalna. Blanda mjöl, salt, socker och bakpulver med hälften av havremjölken. Rör ner resten av havremjölken samt margarinet.
Grädda i våffeljärn, till den första våfflan är det bra att smörja järnet med lite margarin innan.
Frasvåfflor (vanliga):
Ingredienser
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 gram smör
2½ dl vatten
2 dl mjölk
Tillagning
Blanda mjöl och bakpulver. Smält smöret och blanda med mjölk och vatten, rör ihop med mjölet.
Grädda i våffeljärn.
Hoppas det smakar!
Kommentarer
Trackback